Do místní sportovní TOP desítky je vynesly výsledky roku 2018. Nejmladšímu bylo 14, nejstarší 59 let.

„Letos se nám sešlo na dvě desítky sportovních osobností,“ okomentoval zájem o veřejnou anketu k nejlepšímu sportovci roku Petr Hošek z pořádajícího sdružení Burčáci.

Obhajovali loni úspěšní triatlonisté, naopak nově v anketě přibyl sportovní tanec twirling a vrátil se canicross ,“ shrnul Hošek zastoupené oblasti sportu, z jejichž zástupců se letošní žebříček osobností tvořil.

Dekorovány byly před zraky zcela zaplněného sálu z rukou starosty města a hlavních sponzorů plesu.

Mistrovství republiky v cyklokrosu Holé Vrchy. Vítězem se stal Michael Boroš (ve světle modrém pruhovaném), před Tomášem Paprstkou (žluto-černý s číslem 3 a černou helmou) a Janem Nesvadbou (žluto-černý a číslo dvě). Čtvrtý dojel trojnásobný mistr světa Z
Prasklý řetěz a stažení ze závodu. Naštvaný Hekele přišel o medaili

Kralujícího ironmana Davida Jílka, mistra republiky i světa v triatlonu, nakonec z pomyslného sportovního trůnu sesadil a na druhé místo odsunul český basketbalový mistr Pavel Pumprla. Třetí skončil canicrossový mistr světa Petr Fochler. S nimi převzalo ocenění pro nejlepší sportovce roku dalších sedm zábřežských osobností.

„Pavel Pumprla je zároveň kapitánem českého reprezentačního týmu, který si po dlouhých sedmatřiceti letech vybojoval postup na letošní mistrovství světa v Číně,“ zdůvodnil Hošek, proč volba sportovního krále roku 2018 padla zrovna na tuto zábřežskou osobnost.

Cenu za syna převzala tituly ověnčená veteránská atletka Zuzana Pumprlová.

Společně s Karlem Rašnerem, kanoistou v žákovském věku, také letošní desítku nejúspěšnějších zábřežských sportovců uzavřeli.
Mimořádné ocenění za dlouholetou činnost a reprezentaci města pak ještě pořadatelé předali zakladateli a dlouholetému předsedovi místního plaveckého klubu Jiřímu Šípovi. Jako rozhodčí a trenér je sám držitelem několika absolutních mužských plaveckých rekordů.

„Již 18x reprezentoval město na mezinárodním mistrovství ČR masters. Získal 38x zlato, 40x stříbro a 17x bronz,“ zněl sálem výčet úspěchů, zatímco předávající plavci děkovali dortem ve tvaru bazénu.

Draci doma smetli Písek.
Souboj lídrů znovu pro Šumperk. Draky nezastavil ani gólman Jekel

Bartoňová Vladimíra