V noci na čtvrtek sněžilo v celém regionu. V Zábřehu do čtvrtečních sedmi hodin napadlo osm centimetrů sněhu, na Šeráku v Jeseníkách pět.

Silničářům se všechny cesty na Šumpersku a Jesenicku podařilo udržet sjízdné. Na vozovkách nižších tříd ležela v ranních hodinách ujetá vrstva sněhu, na silnicích prvních tříd se zejména ve vyšších polohách vyskytovala sněhová kaše.

„Všechny komunikace byly sjízdné, pouze silnici mezi Rovenskem a Postřelmůvkem blokoval kamion," informovala krajská policejní mluvčí Marta Vlachová.

Čtenář Josef Malý popsal Deníku komplikované cestování mezi Brníčkem a Rohlí na Zábřežsku. „Hodně to klouzalo, na silnici ležel ujetý sníh, nebylo to vůbec posypané," popsal dopolední cestování.

Na začátku stoupání za Strupšínem navíc uvízl kamion. „Osobním autem se dal objet, ale dopolední autobus ze Zábřehu do Úsova zůstal stát ve Strupšíně. Kolem kamionu by neprojel," doplnil Josef Malý.

Na Šumpersku se v ranních hodinách v souvislosti s počasím stalo několik menších dopravních nehod. Auta havarovala v Sudkově, Zábřehu nebo Dlouhomilově. Všechny nehody se obešly bez zranění.