„Celkem jde o více než dva kilometry chodníku. Zbývá dobudovat ještě úsek dlouhý asi pět set metrů. Práce začaly tento týden a termín dokončení je do konce září," řekl starosta Bludova Pavel Ston.

Součástí stavby bude i vybudování nových autobusových zálivů na zastávce u lázní a také nového přechodu pro chodce přes frekventovanou komunikaci.

„Přechod bude doplněný novým veřejným osvětlením. Vzhledem k normám bude kvůli přechodu nutné vybudovat ještě asi sedmdesát metrů chodníku na druhé straně silnice," doplnil starosta Ston.

Ve výběrovém řízení na stavbu chodníku nabídla nejnižší cenu bruntálská firma Kareta, a to deset a půl milionu korun s daní z přidané hodnoty. Většinu peněz obec pokryje z dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury, z něhož se jí podařilo získat 6,6 milionu. Na dalších přibližně 950 tisíc korun přijde vybudování nového osvětleného přechodu.

Stavba nového chodníku a autobusových zálivů si vyžádala dočasné omezení v dopravě. Až do 14. září je proto mimo provoz autobusová zastávka Bludov, lázně. Nejbližší zastávka, která je v provozu, je u Nealka, zastávkou u lázní spoje projíždějí.