Namísto všech vlaků budou v uvedenou dobu jezdit autobusy náhradní dopravy. Ty budou zastavovat v Jeseníku, Písečné a Mikulovicích před nádražími, namísto vlakové zastávky Česká Ves bazén zastaví na autobusové zastávce Česká Ves, krytý bazén – Řetězárna.

České dráhy upozorňují, že po dobu výluky nebude mezi uvedenými stanicemi zajistit přepravu invalidů na vozíku.

Služba rozšířené přepravy zavazadel, především jízdních kol, bude u náhradní dopravy za rychlíky zajištěna malým nákladním automobilem. Místo osobních vlaků pak bude možné přepravit spoluzavazadla v autobusech náhradní dopravy, přičemž platí, že přednost mají kočárky pro spolucestující děti a následně jízdní kola.

Výluka zkomplikuje cestování příští týden i cestujícím, kteří jezdí přímými rychlíky z Jeseníku či Šumperka přes Zábřeh a Olomouc do Brna.

Kvůli stavebním pracím na trati z Brna přes Vyškov do Přerova budou v úterý 19. a ve středu 20. března cestující některých rychlíků mezi stanicemi Nezamyslice - Brno hlavní nádraží a opačně přepraveni autobusy.

Z našeho regionu se výluka dotkne cestujících rychlíku 900 z Jeseníku (odj. 6.52 hod.) do Brna (příj. 10.42 hod.), který veze i přímé vozy ze Šumperka (odj. 8.10 hod.), a rychlíku 902 z Jeseníku (odj. 8.55 hod.) do Brna (příj. 12.42 hod.) s přímými vozy ze Šumperka (odj. 10.10 hod.).

V opačném směru pak pojedou z Brna do Nezamyslic autobusem cestující rychlíku 903, který má odjezd z Brna hl. n. v 9.18 hod., do Jeseníku přijíždí ve 13.10 hod. a veze přímé vozy do Šumperka (příj. 11.39 hod.).