Pěší cesta do jesenických lázní po Priessnitzově ulici dnes znamená chůzi po krajnici a nutnost vyhýbat se autům. Podél nejpoužívanější cesty do léčebného areálu chybí chodník. Dlouho po něm volají místní i turisté.

„Auta jezdí z kopce rychle. Když jdete proti nim, je to nebezpečné. Zvlášť, když s sebou máte malé děti," řekl Petr Boháček, který lázně několikrát navštívil jako turista.

Chodník by měl začínat u křižovatky s Alšovou ulicí nad nádražím. Vést má kolem památníku čarodějnických procesů a dále podél Priessnizovy ulice k Francouzskému prameni.

„V tuto chvíli máme hotovou studii, letos budeme chodník projektovat. Na projekt máme v rozpočtu vyčleněných šest set tisíc korun," řekl starosta Jeseníku Adam Kalous.

Vybudování komunikace pro pěší vyjde podle prvních propočtů na devět milionů korun. Finančně i technicky náročnou stavbu město patrně rozdělí do několika etap.

„Sklon svahu je tam skutečně velký, v trase chodníku stojí velké množství vzrostlých stromů. Samostatnou kapitolou bude dořešení majetkoprávních vztahů. Vlastníků pozemků je tam celá řada," dodal Adam Kalous.

Projektové a přípravné práce zaplatí město, na samotné realizaci se mají podílet také lázně.

„Výstavba chodníku je v maximálním zájmu subjektů, kterých se to týká," potvrdil předseda představenstva Priessnitzových léčebných lázní Vladimír Odehnal.