Hotelovka otvírá dveře zájemcům o studium

Jeseník – Den otevřených dveří pořádá ve čtvrtek 13. prosince Hotelová škola Vincenze Priessnitze v Jeseníku. Od 9 do 16 hodin si ji budou moci prohlédnout potenciální uchazeči o studium, jejich rodiče i ostatní zájemci.

Na programu bude přehlídka gastronomických dovedností a soutěží. „V programu uvidíte barmanskou soutěž, přehlídku slavnostních tabulí, ukázku studených a teplých pokrmů. Nabídneme vám i příjemné posezení v naší kavárně a čajovně s ochutnávkou moučníků vyrobených našimi studenty," pozval na akci maturant hotelové školy Daniel Jeníček.

Zájemci o studium si budou moci prohlédnout školu, její vybavení a získat informace o studijních programech a přijímacím řízení.

Lidé se mohou bavit na umělém kluzišti

Jeseník – Umělé kluziště otevřou ve středu 5. prosince v jesenických lázních. Pokud počasí dovolí, lidé na bruslích se budou moci na ledové ploše prohánět do března či dubna příštího roku.

„Dopoledne je tam prostor, kdy chodí školy, pak kluziště využívají sportovní kluby. Je tam i provoz pro veřejnost," řekl obchodní ředitel Priessnitzových léčebných lázní Tomáš Rak.

V pracovní dny bude kluziště pro veřejnost otevřeno od 14 do 18 hodin. V neděli si budou moci lidé zabruslit do osmi a v sobotu dokonce do desíti hodin do večera.

Dospělí zaplatí za hodinu a půl bruslení pětačtyřicet korun. Stejnou částku stojí půjčení bruslí. Děti za oboje dají 25 korun.

Seniory chrání bezpečnostní řetízky

Jeseník – Více než stovku bezpečnostních řetízků nechali v uplynulých týdnech namontovat na vstupní dveře do bytů starých lidí městští policisté v Jeseníku. Cílem je poskytnou větší bezpečí seniorům a lidem se zdravotním postižením. Právě oni se totiž často stávají oběťmi trestných činů. Do obydlí starých lidí tak díky bezpečnostním řetízkům nebude moci pachatel jednoduše vniknout.

Jesenická nemocnice má spokojené pacienty

Jeseník – Nemocnice v Jeseníku bodovala v celostátním projektu Nemocnice ČR 2012. V kategorii spokojenosti hospitalizovaných pacientů získala nejvyšší možný počet pěti hvězdiček. Spokojenost jejích pacientů přesáhla osmdesát procent.

Celostátní průzkum pořádal HealthCare Institute. V letošním roce se konal od března do konce září ve 159 nemocnicích celé České republiky. Účastnilo se jej bezmála 41 tisíc pacientů. Ti hodnotili například chování personálu, dodržování zásad intimity či celkovou úroveň zdravotní péče.

V projektu uspěla také šumperská nemocnice. Spokojenost jejích pacientů s ambulantní i lůžkovou péčí rovněž překročila osmdesát procent.

Lázně a město obnovují reprezentační ples

Jeseník – Jesenická radnice se spolu s tamními lázněmi rozhodla po třech letech obnovit tradici reprezentačního plesu. Ten se uskuteční v sobotu 23. února 2013 od 19.30 hodin v Kongresovém sále Priessnitzových léčebných lázní. O hudební doprovod se postará kapela Relax Band z Hradce Králové.

Město s lázněmi v poslední době spolupracuje na více akcích. Letos poprvé například společně zahajovaly lázeňskou sezonu.

Do lázní se sjedou stovky lékařů

Jeseník – Již tři stovky lékařů, psychiatrů a psychologů se přihlásily na pětapadesátý ročník Česko-slovenské psychofarmatické konference. Ta se bude konat od 4. do 8. ledna 2013 v Priessnitzových léčebných lázních.

Na konferenci se doposud přihlásily dvě desítky vystavovatelů z řad největších farmaceutických společností. Psychologický kongres, který se koná v Jeseníku, nemá v České republice obdoby a je významnou akcí i v celoevropském kontextu. V loňském roce se na něj sjeli hosté z více než deseti zemí.