Úředníci seznámí s novinkami v dopravě

Mohelnice – Lidem z Mohelnice a okolí, kteří se chtějí seznámit s novinkami v dopravních předpisech, nabízí mohelnická radnice účast na konzultačním dni odboru dopravy. Ten se uskuteční ve čtvrtek 19. dubna od patnácti hodin v zasedací místnosti v přízemí nové budovy městského úřadu.

„Cílem akce je seznámit veřejnost s nejdůležitějšími změnami v legislativě týkající se dopravy a zodpovědět dotazy na téma registrů vozidel a řidičů, přestupků v dopravě, autoškol, taxislužeb, silničního hospodářství nebo bezpečnosti silničního provozu,“ vysvětlila mluvčí mohelnické radnice Markéta Biková.

Z důvodu omezené kapacity by se měli zájemci o účast přihlásit předem na odboru dopravy mohelnické radnice na telefonním čísle 583 452 184. Dotazy lze také zaslat předem na e-mailovou adresu kubalakovaj@mohelnice.cz.

V Libině hledají nového ředitele školky

Libina – Konkurzní řízení na pozici ředitele Mateřské školy v Libině vypsala tamní radnice. Vedle příslušného vzdělání, praxe v oboru a bezúhonnosti požaduje znalost problematiky řízení mateřské školky. Přihlášky mohou zájemci posílat do konce dubna doporučeně na adresu Obecního úřadu v Libině v obálce označené heslem „Neotvírat – konkursní řízení na pracovní místo ředitele/ředitelky“.

Mohelnice vyvěsí moravskou vlajku

Mohelnice – V den státního svátku Dne slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje zavlaje na mohelnické radnici moravská zemská vlajka. Radní města se rozhodli podpořit iniciativu občanského sdružení Moravská národní obec a moravskou vlajku vyvěšovat 5. července pravidelně. Cílem iniciativy je probouzet zájem veřejnosti o poznávání naší vlasti a jejich jedinečných tradic, barvitého folkloru, bohatých dějin a malebné přírody. Loni se do akce zapojilo dvě stě dvacet moravských radnic. V našem regionu moravskou vlajku vyvěsil například Šumperk, Zábřeh, Loštice