Školáci z Hrabové si její účast vybojovali v soutěži Olympijský víceboj pořádané Českým olympijským výborem. Přihlásilo se do ní přes sedmnáct set škol z celé republiky a jen osmadvacet dostalo tuto šanci.

Hrabovští školáci uspěli třetím rokem po sobě. „Na všechny disciplíny jsme si už zvykli, takže nám jdou. Děti mají nejraději skok z místa a hod basketbalovým míčem," řekla učitelka a garantka projektu Jaroslava Králová.

Tím Šárku Kašpárkovou potěšila. „Když to slyším, tak mé srdce atletky zaplesalo. Skok z místa jsem používala v tréninku a basket jsem dlouho hrála," reagovala účastnice čtyř olympiád.

S dětmi si Šárka Kašpárková hned rozuměla. Kromě bohaté a úspěšné sportovní kariéry totiž stihla vystudovat i učitelství pro první stupeň. Velkou radost školákům udělala, když mezi nimi nechala kolovat bronzovou medaili z Atlanty.

Na závěr se všem ochotně podepsala. „Opět se mi potvrdila zkušenost, že děti z malých vesnických škol jsou velmi šikovné a pohybově nadané," pochválila hrabovské děti Šárka Kašpárková.

Na památku si z Hrabové se svým životním partnerem Michalem Pogánym, bývalým reprezentantem ve skoku do výšky, odvezli dárek od pedagogického sboru – láhev slivovice z místní palírny.