Proti šestinásobnému mistru české extraligy, který po roce bez seniorského hokeje letos působí v naší třetí nejvyšší soutěži, sehráli šumperští hokejisté v letošním ročníku dvě utkání a obě byla úspěšná.

Na podzim se nejprve Draci mohli na svém ledě radovat z vítězství 3:1, odveta v bouřlivé atmosféře vsetínského Lapače přinesla před Vánocemi Šumperku úspěch poměrem 4:2.

„Na skutečnost, že jsme Vsetín dvakrát porazili, se nemůžeme ohlížet. Rozhodně nás nečeká jednoduché utkání, Valaši mají kvalitní mužstvo. Hrajeme však doma a uděláme maximum, abychom potvrdili nedělní vysoké vítězství na hřišti Pelhřimova,“ uvedl sportovní manažer Draků Radek Kučera.

Právě v posledním mistrovském duelu si Šumperk připsal jedno z nejvýraznějších vítězství této sezony, když tým Spartaku deklasoval na jeho ledě 9:2.

Momentálně devátý Vsetín naopak neuspěl doma s Opavou, když prohrál těsně 3:4 a promarnil tak parádní nástup do zápasu. Po necelých dvou minutách hry totiž Valaši vedli již 2:0, jenže i přesto nakonec odešli poraženi.

Čtěte: Režnar: přišel, viděl a šel do čela

Draci se proti Vsetínu znovu představí bez nemocného útočníka Jakuba Hulvy. K dispozici pak trenéru Jiřímu Režnarovi zřejmě nebudou ani nemocný kapitán Roman Meluzín a navíc i Michal Vymazal, který má potíže s rukou.

Jestli také třetí vzájemné klání Šumperka a Vsetína skončí vítězstvím týmu Salithu nebo se letos poprvé budou radovat Valaši, bude jasné zhruba po dvacáté hodině.

Zápas 33. kola 2. hokejové ligy Salith Šumperk versus VHK Vsetín se hraje ve středu 21. ledna v 18.00 hodin na zimním stadionu v Šumperku.

Reportáž z utkání najdete bezprostředně po konci zápasu na www.sumpersky.denik.cz.

Miroslav Pergl