Do něj zhruba v šedesátimetrové rychlosti narazil spěšný vlak, který mířil z Jeseníku do Olomouce. Souprava vykolejila a trať byla uzavřena více než osm hodin. České dráhy budou požadovat náhradu škod po majiteli stromu.

„Okolnosti havárie dosud Drážní inspekce prověřuje, vyšetřování by mělo skončit přibližně do měsíce. Škodu po majiteli stromu požadovat budeme, je to běžná praxe,“ uvedl mluvčí Českých drah Radek Joklík. Pozemek i lípa, která nevydržela silný poryv větru, patří Josefu Ťulpíkovi. Podle něj se jednalo o zdravý strom. „O kácení stromů v blízkosti tratě se nikdy neuvažovalo, nebyl k tomu důvod. Dráhy ani nic takového ani nepožadovaly,“ řekl Josef Ťulpík.

To potvrdil i mluvčí drah Radek Joklík. „Majitele jsme pouze žádali o odstranění porostu, který strojvedoucímu bránil ve výhledu a v tom nám majitel vyhověl,“ konstatoval Joklík. Nehodu vlaku způsobil strom, který na koleje spadl těsně před vlak. Strojvedoucí již neměl šanci zastavit. Ve vlaku cestovalo 130 lidí, nikdo z nich nebyl zraněn.

Předcházející článeko nehodě v Bludově zde.