„Chtěl bych vás přivítat jako nejlepší tipéry a největší odborníky na sport, které v regionu máme. Věnujete nám svým tipováním čas a novinám dáváte šťávu. Tímto pozváním jsme vám chtěli poděkovat a pogratulovat vám k úspěšné účasti v naší soutěži,“ pravil na úvod ředitel Deníků střední a východní Moravy Martin Nevyjel.

Pak už přišlo na řadu vyhlašování úspěšných soutěžících, ke kterým putovaly podepsané dresy české reprezentace, dárky od FAČR i Deníku a další pozornosti.

V dobré náladě mohli sport nejen v Olomouckém kraji prodiskutovat všichni přítomní.

„Jsem rád, že jsme se potkali na takovém setkání. Některé další tipéry už jsem znal a další jsem poznal. Různě se během sezony zdravě hecujeme, kdo je za mnou a kdo je lepší a tak dále,“ usmíval se vítěz celého krajského pořadí Mojmír Kabelík z Přerova.

Výběh vlků Hudsonových v olomoucké zoo
Pokousání holčičky vlkem: Bezpečnost jsme nepodcenili, ujišťuje zoo

Taktiky pro tipování mají soutěžící různé.

„Někdy si dám záležet, někdy to fláknu od oka, protože třeba není čas. Nevím, jestli je v tom nějaký um, spíš si myslím, že je to hodně otázka náhody,“ mínil zkušený tipér, který ovládl Tip ligu už podruhé.

K úspěchu kromě intuice pochopitelně pomáhá i přehled o nižších fotbalových soutěžích.

„Fotbalu se věnuju na Přerovsku už třicet let, takže nějaký přehled mám. Ale na další okresy se podívám na tabletu na tabulky a podle toho tipuju a odhaduju. Na začátek nové sezony mám schované staré noviny, to člověk moc neví, jaké výsledky asi budou,“ dodává Mojmír Kabelík a přispěchá také s návrhem na nový parametr hry.

„Mohl by se tipovat za bonusový bod i přesný výsledek, já si to tak sám pro sebe dělám, je to zajímavé zpestření,“ řekl matador Fortuna Tip ligy.

Do sbírky získaných cen přibyl i trikot českého nároďáku.

„Nevím, jestli se do toho dresu vůbec nasoukám, no uvidíme,“ pousmál se na závěr fotbalový nadšenec z Hané.

Zásah horské služby v Jeseníkách. Ilustrační foto
Sandály do hor nepatří, varují záchranáři v Jeseníkách