Zlatým hřebem akce byly už tradičně soutěže. Odvážlivci zkoušeli postavit největší věž z pivních přepravek, siláci testovali, jak dlouho udrží v rozpažených rukou tupláky piva. Muži při tomto závodě dostali na frak. Jedna útlá dívka totiž dokázala porazit většinu z nich.

Naplněné sklenice udržela tři minuty a osmnáct vteřin. Nejsilnější muž byl jen o tři vteřiny lepší.

Diváci byli také hodně zvědaví na to, kdo letos zvítězí v pití piva na čas. Pro prvenství si přišel šampion loňského ročníku Pavel Kučera z Jeseníku. Berry, jak dvaadvacetiletému muži říkají kamarádi, vypil za mohutného povzbuzování litr piva za 6,40 vteřin.

Svůj loňský čas nepřekonal a to se na soutěž pečlivě připravoval. „Začal jsem pít před třemi dny. Před závodem jsem si dal čtyři kousky,“ řekl Berry. Jak prozradil, nejraději má vodku. Ze značek piva dává přednost Holbě, pití ale nepřehání. „Když jdu do hospody, chodím se bavit a ne, aby mi bylo zle,“ dodal Berry. Rekord soutěže je 3,71 sekundy.

Obrovský aplaus se strhl při soutěži žen. Počtvrté v řadě totiž zvítězila Michaela Záworová z Vlčic. S časem 4,81 vteřin se postarala o rekord soutěže a to přitom pivo nepije.

„Jestli za celý rok vypiji dvě piva, je to moc. Po loňském závodě, když jsem najednou vypila půllitr, mě šíleně bolela hlava. Já mám nejraději mléko, to je moje,“ usmívala se osmatřicetiletá žena, která si na trénink napouští sklenice vodou.

Účast v soutěži vnímá jako otázku prestiže a osobní zkoušku. „Jezdím sem jen proto, že se nemíním nechat porazit, prostě musím vyhrát, ale jestli mě některá překoná, budu jí to přát,“ dodala rekordmanka. Příští rok opět pokusí štěstí.