„Svahy máme zasněžené, v provozu není zatím pouze Medvědí sjezdovka. Až do Vánoc navíc nabízíme dvacetiprocentní slevy na skipasy," sdělil ředitel areálu K3Sport v Koutech nad Desnou Petr Marek.

Sněhová pokrývka sice v Jeseníkách není vysoká, běžkaři ale najdou téměř ideální trasu mezi Ovčárnou a Švýcárnou.

„Dále na Červenohorské sedlo je to horší, místy ještě lezou kameny," upozornil dispečer Horské služby Jiří Hejtmánek. Vzhledem k nedostatku sněhu nelze upravit ani běžkařské tratě, které začínají u horní stanice lanovky areálu v Koutech.  „Vyrazit se na běžky dá, ale lidé musejí počítat, že některá místa jsou holá, sníh vyfoukal vítr," řekl Petr Marek.

Omezený je zatím provoz na sjezdovkách na Červenohorském sedle, kde není umělé zasněžování. „Zatím jede vlek pouze na jižním svahu. Rádi bychom spustili lanovku, ale sněhu je málo," řekl Tomáš Klíma ze šumperského Skiklubu, který areál na Červenohorském sedle provozuje. Vleky dosud nejezdí ani na Ovčárně pod Pradědem, kde je zhruba 25 centimetrů sněhu. Kvůli ochraně přírody se v této lokalitě smí lyžovat, až když na svazích leží vrstva nejméně 80 centimetrů.