Cechovní zabíjačka zavoní náměstím

Mohelnice – Vepřové dobroty zavoní v neděli 11. prosince náměstím Svobody v Mohelnice. Recesisté z Cechu přátel pátého ročního období připravili už jednadvacátou cechovní zabíjačku.

„K dostání bude domácí uzené maso, jitrnice, tlačenka i cechovní punč. Navaříme také asi dvě stě litrů polévky prdelačky," pozval k návštěvě cechmistr Karel Nosek alias Karlos I.

Vepřové speciality se začnou prodávat od devíti hodin, o půl hodiny později bude k dostání i polévka. O zpříjemnění atmosféry se postará dechová hudba Mohelanka, která zahraje vánoční koledy. (mik)

V Jedlí bude adventní koncert

Jedlí – Adventní koncert rozezní v neděli 11. prosince kulturní dům v Jedlí. Představí se sopranistka Lea Vítková, houslista Zdeněk Svozil a klavírista Martin Hroch. Začátek je v patnáct hodin. (mik)

V Mladoňově vystoupí Haleluja Band

Mladoňov – Osadní výbor spolu s chalupáři z Mladoňova pořádá v neděli 11. prosince v kostele svatého Mikuláše v Mladoňově adventní koncert. Zahraje a zazpívá soubor Haleluja Band z Bratrušova. Vstupné je dobrovolné. (mik)

Malé mažoretky se poprvé představí veřejnosti

Ruda nad Moravou – Mažoretky z Rudy nad Moravou pořádají premiérově vánoční soutěž sóloformací. Především rodiče a prarodiče mohou přijít podpořit své favoritky v úterý 13. prosince v půl páté odpoledne na Záložnu. Čeká na ně první vystoupení nejmladších děvčátek, soutěž sóloformací a na závěr překvapení pro všechny. Vstup je zdarma. (mik)

V Husově sboru zazpívá smíšený sbor

Loštice – Náboženská obec Církve československé husitské v Lošticích zve návštěvníky na adventní koncert, který se koná v úterý 13. prosince v Husově sboru v Lošticích. Posluchačům se představí smíšený pěvecký sbor z Příkaz pod vedením sbormistryně Ivety Navrátilové, který zazpívá koledy a vánoční písně nejen z Hané. Začátek je v 17.30 hodin, vstupné dobrovolné. (mik)

Projektant představí nový územní plán Rudy

Ruda nad Moravou – Nový územní plán pro obec Ruda nad Moravou připravuje Městský úřad v Šumperku. Dokument se týká katastrálních území Bartoňov, Hostice, Hrabenov, Radomilov, Ruda nad Moravou a Štědrákova Lhota.

Zájemci se s obsahem návrhu strategického dokumentu mohou seznámit na Obecním úřadě v Rudě nad Moravou nebo na odboru strategického rozvoje, územního plánování a investic Městského úřadu v Šumperku v Jesenické ulici 31. Návrh je k nahlédnutí i na webových stránkách města Šumperk v sekci Mapy pod odkazem Územní plány obcí.

Veřejné projednání návrhu územního plánu s výkladem projektanta se uskuteční ve středu 14. prosince od patnácti hodin na radnici v Rudě nad Moravou. Nejpozději do sedmi dnů od tohoto data pak může každý uplatnit své připomínky a námitky. (mik)

Žáci zušky vystoupí v synagoze

Loštice – Na vánoční notu naladí posluchače žáci Základní umělecké školy Adolfa Kašpara v Lošticích. Vánoční koncert odehrají v prostorách nedávno zrekonstruované synagogy. Uskuteční se ve čtvrtek 15. prosince od sedmnácti hodin. (mik)

Škola připravila vánoční výstavu

Mohelnice – Vánoční výstavu spojenou se dnem otevřených dveří připravuje na čtvrtek 15. prosince střední, základní a mateřská škola v Masarykově ulici v Mohelnici. Žáci připraví s pomocí pedagogů výrobky s vánoční tématikou. Vystavená dílka si budou moci zájemci zakoupit. Výtěžek použije škola na nákup výtvarného materiálu. Zároveň budou k nahlédnutí všechny prostory školy. Akce se koná od deseti do patnácti hodin. (mik)