„Odvolání obžalovaného soud obdržel v únoru, rozhodovat o něm bude Krajský soud v Ostravě, pobočka v Olomouci.
Soud obdržel rovněž odvolání od poškozené společnosti, které se týká výroku o náhradě škody,“ uvedl mluvčí šumperského okresního soudu Milan J. Lipenský.

Šumperký trestní senát totiž určil výši trestu pro bývalého ředitele městské firmy, ale náhradu způsobené škody vůbec neřešil a odkázal jí do občanskoprávního řízení.

„Nyní chceme, aby soud do výroku doplnil konkrétní částku náhrady škody. To byl důvod, proč jsme se odvolali,“ uvedl šumperský místostarosta a člen představenstva PMŠ Jan Přichystal.

Čtěte tak: Hygienici zavřeli restauraci v hotelu Sport

Okresní soud v Šumperku loni v prosinci Luďku Šperlichovi uložil trest dvouletého odnětí svobody s podmínečným odkladem dva a půl roku. Obžaloba ho vinila za porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Bývalý nájemce hotelu Sport, společnost Jirdos, dlouhé roky neplatil faktury za energie. Dluhy se tak přelévaly z roku na rok celých osm let a ve finále nabobtnaly do částky blížící se osmi milionům korun.

Vše vyšlo najevo až v roce 2014, kdy notně předlužená firma Jirdos skončila v insolvenci. Podle žalobce měl Luděk Šperlich dlužné částky od nájemce vyžadovat důsledněji.

Paradoxně zkrachovalé firmě Jirdos zřejmě žádný trestní postih nehrozí, věřitelé sice mohou dluhy vymáhat, ale zaniklá společnost již deklarovala, že žádný majetek nemá. 

Čtěte také: Tragická nehoda u Mohelnice uzavřela dálnici D35, zemřel řidič