Symbolem letošní kampaně jsou mocné kníry. Lékaři z urologického oddělení a hokejoví Draci tak společně chtějí upozornit na nebezpečí rakoviny prostaty, která rok co rok připraví o život mnoho členů mužské populace na světě.

Knírem vyjadřují účastníci akce podporu všem, kteří bojují či bojovali s touto zákeřnou chorobou, a zároveň varují a upozorňují na rizika této nemoci.

„Ten nápad se nám okamžitě zalíbil. Je potřeba pomáhat dobré věci, upozorňovat na to, co je důležité. V podstatě jsme okamžitě souhlasili. Akci podporují všichni hráči. Teď uvidíme, jak se s tím poperou ti, kterým knír ještě neroste," řekl asistent kapitána Radek Fischer.

Hráči budou pod dohledem

Jak to hráčům sluší bez vousů a později s mocným knírem, budou moci fanoušci navíc sledovat i na sociálních sítích klubu.

V České republice diagnostikují lékaři každý rok rakovinu prostaty asi pěti tisícům mužů.

I proto se Nemocnice Šumperk rozhodla do akce zapojit a nabídnout mužům možnost konzultací a odborných vyšetření v rámci Dne prevence proti karcinomu prostaty a varlat, který se bude konat v urologické ambulanci 21. listopadu od 15 hodin.

„Vítáni jsou především muži ve věku od čtyřiceti let, kteří doposud vyšetření nepodstoupili. Doufáme, že tato osvěta některé z nich přiměje, aby za námi dorazili," uvedl primář urologického oddělení šumperské nemocnice Martin Kaňa.