„Chodník nám tu určitě chybí. S kočárkem se tu absolutně nedá jít. Silnice je frekventovaná, v létě tu auty cestuje hodně turistů a nejezdí zrovna padesát," řekla mladá maminka, která obývá bílý domek na Rejvízské ulici.

Za nejnebezpečnější místo považuje zatáčku u bývalé pily. Auto tu prý ani nemusí jet rychle, přesto se před lidmi jdoucími na krajnici často vynoří znenadání.

Zatáčku označil za nejproblematičtější úsek i starší muž, který ve čtvrtek 19. dubna dopoledne kolem někdejšího průmyslového areálu procházel.

„Ta zatáčka je nepřehledná. Pražáci a Ostraváci to tady neznají, auta tlačí úplně ke krajnici, což je nebezpečné. Přitom jsme se s lidmi shodli, že je tu spousta místa, kam by se chodník vlezl," ukázal muž na pruh trávy mezi silnicí a plechovou ohradou.

Právě v úseku kolem bývalé pily by lidé v dohledné době mohli využívat nový chodník. Město v současnosti řeší smlouvy a zástavní práva s majiteli pozemků, aby jej mohlo vyprojektovat.

„Blížíme se do stavu, kdy bude první část chodníku naprojektována. Letos jsme schopni připravit žádost na realizaci a financování pro příští rok," řekl místostarosta Jeseníku Petr Procházka. V budoucnu by měl chodník na Rejvízské ulici pokračovat až na konec zástavby.

Rejvízská ulice patří v Jeseníku k frekventovaným komunikacím. Je jedinou spojnicí mezi centrem města a místní části Dětřichov, v níž žije několik stovek lidí.

Jako silnice druhé třídy tato cesta pokračuje na Rejvíz a do Zlatých Hor. Zejména v létě tu tak k běžnému provozu přibývají turisté v autech, na kolech i jako pěší.