Zloděje náhodně natočili mladíci, kteří hráli v parku petanque

V sobotu odpoledne dva mladíci hráli v Jiráskových sadech petanque. Měli s sebou videokameru. Podařilo se jim natočit mladého muže, jak s ukradenými penězi mizí.

„Pachatel u panelového domu v Evaldově ulici číslo 13 k ženě přistoupil a snažil se jí z ramene strhnout kabelku, což se mu po krátké strkanici podařilo. Pak utekl do nedalekých Jiráskových sadů. Při útěku kabelku odhodil, ale ještě předtím z ní stačil vytáhnout peněženku se 450 korunami a osobními doklady,“ sdělila mluvčí šumperské policie Marie Šafářová.

Podle tiskové mluvčí je zarážející, že i když žena volala o pomoc, v domě si incidentu nikdo nevšiml. Amatérský videozáznam zachycuje štíhlého mladíka s tmavým šátkem na hlavě.

Podle popisu se jedná o muže ve věku třiadvacet až pětadvacet let, vysokého 165 centimetrů, špinavě blond vlasů. Na sobě měl světle modrou košili s proužky a tmavé kalhoty. „Svědci, kteří by mohli pachatele identifikovat, mohou informace sdělit na obvodním oddělení šumperské policie, případně na bezplatné telefonní lince 158,“dodala Šafářová.

Obyvatelé sídliště jsou zděšeni. „Ten zloděj byl hodně otrlý, když si troufne někoho přepadnout za bílého dne, a ještě před domem, kde bydlí tolik lidí. Teď mám strach,“ řekla důchodkyně Anna Novotná, která bydlí poblíž.

Stejné přepadení se odehrálo minulý týden v Lidické ulici, kdy se pachatel snažit také důchodkyni ukrást kabelku. Ta ji ovšem ubránila, i když při potyčce utrpěla drobná zranění.

V Evaldově ulici byla údajně napadena ještě jedna žena, ta ale policii nic neohlásila. „Šetříme jen tyto dva případy, ale je možné, že jich je víc. Pokud pachatel není úspěšný, lidé pak policii nekontaktují,“ vysvětlila Šafářová.

Série přepadení se v Šumperku odehrávala počátkem minulého roku, kdy zloděj připravil o kabelky čtyři stařenky. Policii se tehdy případ nepodařilo objasnit.