Slavnost se uskuteční v areálu bývalé pekárny na ulici Otakara Březiny a na přilehlém prostranství. Lidé se mohou těšit především na pivní speciály, kterých chtějí pořadatelé návštěvníkům nabídnout přinejmenším dvacet.

„Máme stoprocentně dohodnuto, že tu bude pivovar Polička, Litovel, minipivovar Litovel a jesenický minipivovar. Dále domlouváme Kvásek z Ostravy, Vojkovice a Rýmařov. Ty ale nejsou definitivní. Chceme, aby tu bylo minimálně pět minipivovarů a přes dvacet druhů piv, aby si zákazník mohl vybrat," řekl Stanislav Orel, zástupce rodinného Minipivovaru Jeseník.

Jesenický minipivovar nabídne ze své produkce k ochutnání okolo deseti druhů pěnivého moku různé stupňovitosti i chuti: od desítky po patnáctku nebo piva s příchutí limetky, meduňky či máty. Raritou na čepu bude biopivo, na jehož výrobu získal jesenický minipivovar jako jediný v České republice certifikát.

Akce začne ve 13 hodin slavnostním naražením soudku. „V programu by měly být exkurze pivovaru, nedílnou součástí budou i prezentace a přednášky o výrobě piva. Ty budou vést jak vystudovaní, tak aktuální studenti Vysoké školy chemicko technologické v Praze a sládek z pivovaru z Litovle," řekl Orel.

S pivovarnictvím v Jeseníku je spojeno jméno Julia Lichtwitze. Ten nejdřív v 60. letech 19. století koupil městský pivovar, který sídlil v dnešním hotelu Praděd. Záhy postavil nový provoz na dnešní Březinově ulici. Pivo se zde vařilo až do 20. let 20. století.