„Jedná se o rychlou opravu, která spočívá v pokládce nového koberce," sdělil šéf Ředitelství silnic a dálnic Olomouckého kraje Martin Smolka.

Ještě během října ale budou rozkopány další ulice v okresním městě. Tyto práce souvisí s rozsáhlou rekonstrukcí kanalizace, která v celém okrese přijde na více než jeden a půl miliardy. Nyní se například pracuje v Temenické ulici u Zelené školy.

„Ještě během října by se práce měly přesunout do úseku od restaurace Koruna po křižovatku na Šumavskou ulici, Temenická pak bude uzavřena úplně," informoval vedoucí odboru dopravy šumperské radnice Radek Novotný. Dělníci zanedlouho obsadí také Nerudovu ulici, kde rovněž budou vyměňovat kanalizační řad. I tato ulice se na čas pro auta zavře.

„Změní se také trasy některých autobusových linek a dočasně se přesunou některé autobusové zastávky. O tom bude s předstihem dopravce veřejnost informovat jak na zastávkách, tak v jednotlivých autobusech," dodal Radek Novotný.

Od 1. října je pro řidiče rovněž neprůjezdná důležitá spojnice mezi šumperským a jesenickým okresem přes Červenohorské sedlo. Horskou silnici čeká rozsáhlá oprava, která s přestávkami potrvá dva roky. V první etapě by práce měly skončit v listopadu, na zimu bude vždy horská cesta průjezdná