„Motocyklista neodhadl rychlost a najel příliš rychle do  zatáčky. Levou stupačkou zavadil o vozovku a pak spadl na zem. Při pádu si způsobil těžké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice," informovala mluvčí policie Tereza Neubauerová. Stroj sklouzl do příkopu a setrvačností pokračoval ještě dalších čtyřicet metrů.

Na Jesenicku motorkáři bourají poměrně často, začátkem července například nezvládl stoupání na Červenohorské sedlo šestadvacetiletý mladík. V náklonu mu podklouzlo přední kolo, jezdec přeletěl svodidla a dopadl na svah pod silnicí. Při krkolomném pádu měl ale štěstí, vyvázl s lehkým zraněním. Právě tento úsek s ostrými zatáčkami je pro vyznavače silných strojů poměrně rizikový. Také v červnu tu stejným způsobem boural dvaadvacetiletý řidič motorky, i on pád přestál bez vážnější újmy.

Tragicky ale skončila před několika týdny nehoda, kterou motocyklista zavinil poblíž Šumperku. Pod bludovským kopcem ve vysoké rychlosti smetl osmasedmdesátiletého cyklistu. Ten následkům zranění ještě týž den podlehl v nemocnici.