Terasa v prvním patře budovy koupaliště bývala přístupná jak hostům restaurace, tak návštěvníkům plovárny. Po sedmnácté hodině je však letos branka u přístupového schodiště z areálu koupaliště zamčená. Řadě lidí se to nelíbí.

„To je dnešní realita, jak pomoci drobným podnikatelům. Jen házet klacky pod nohy,“ okomentoval opatření na sociální síti Facebook Josef Žůrek. „Tohle je vyloženě na televizi – prázdninového inspektora,“ poznamenal Radim Jaroš.

Jesenické koupaliště provozují místní technické služby. Podle jejich ředitele Jaroslava Ryčla vedla k uzamykání branky špatná zkušenost z loňska. Městská policie tehdy musela několikrát zasahovat proti podnapilým lidem, kteří přišli z terasy a obtěžovali ostatní návštěvníky koupaliště.

„Původně jsme zvažovali terasu uzavřít úplně. Nakonec jsme zvolili kompromisní variantu uzavřít ji na poslední dvě hodiny provozu koupaliště. Nejvíc komplikací totiž bývalo právě mezi pátou a sedmou hodinou večerní,“ řekl ředitel.

Ani uzavření spojovacích schůdku neznamená, že by návštěvníci koupaliště ztratili možnost se občerstvit. Restaurace jim zůstala nadále přístupná hlavním vchodem z ulice. Musí tak vyjít mimo areál, s páskem na ruce je nicméně personál koupaliště opět pustí dovnitř.

Šumperský Dům kultury. Ilustrační foto.
Dům kultury čeká modernizace za desítky milionů korun