Zprávy o tom, že policejní ředitelství plánuje ukončení práce tohoto obvodního oddělení, označil zástupce ředitele jesenické policie Petr Častulík za nesmyslné.

„V žádném případě se nepočítá s tím, že by se zavírala služebna v Javorníku,“ reagoval kategoricky Petr Častulík na fámy, které se v posledních dnech začaly o javornickém obvodním oddělení šířit.

O uzavírání oddělení v Javorníku se hovořilo už loni. I tehdy Petr Častulík tyto fámy vyvracel. Policie dokonce otevřela novou služebnu ve Vidnavě. Spekulace o zrušení oddělení se přitom vyrojily zejména poté, co několik policistů sloužících v Javorníku ohlásilo odchod do civilu.

„Že odcházejí policisté, to je pravda. Odešli už čtyři muži, a jestli budou odcházet i další, to nevím, ale služba je a bude zajištěná,“ řekl Častulík.

Zdůraznil, že poté, co k policii přešli pracovníci ze zrušené cizinecké a pohraniční policie, mají dokonce nadstav. „V Javorníku je dokonce více lidí než loni. Situace není ani odchodem lidí narušená,“ zdůraznil zástupce ředitele jesenické policie.

Že by mělo javornické oddělení skončit, to si nedokáží představit ani starostové obcí, které pod správu javornických policistů spadají.

„Nedokážu si představit, že by policie, která má na svých autech napsáno pomáhat a chránit, nás chránila z Jeseníku, který je odsud třicet kilometrů daleko,“ prohlásil starosta Javorníku Jiří Jura (nez.).