„Denně mám několik desítek telefonátů. Lidé se ptají, kdy zahájíme provoz. Odpověď bohužel zatím neznám, protože teprve 6. prosince je v plánu poslední kolaudace. Věřím ale, že otevřeme ještě před Vánocemi,“ uvedl ředitel Desné Jaroslav Podzimek.

Časný nástup zimy dost zkomplikoval závěrečné práce, zejména úpravu terénu.

„Abychom mohli položit zámkovou dlažbu, museli jsme z plochy nejdřív odklidit sníh. Jiné roky touto dobou tady ležel první poprašek, letos napadlo více než půl metru sněhu už před deseti dny,“ uvedl Podzimek.

Živo bylo včera zejména kolem obslužné budovy. O kus dál pod lesem buldozer upravoval plochu parkoviště. Nádrž na umělé zasněžování se pomalu plní vodou. Pokud nebude mrznout a nebude tedy možné spustit děla, musela by některá kritická místa sjezdovek přihrnovat rolba.

Na Přemyslově najdou lyžaři červenou a modrou sjezdovku v délce dvou kilometrů, čtyřsedadlovou lanovku s kapacitou až 2400 osob za hodinu, louku s kotvovým vlekem, budovu s restaurací a bufetem, nafukovací stan s občerstvením, parkování pro více než tři sta padesát aut a upravené běžecké trasy dlouhé 3,5 a deset kilometrů.

Celodenní permanentka bude stát pro dospělého 480 korun, dvouhodinová bude o dvě stě korun levnější. Zájemci se mohou na areál už teď podívat prostřednictvím webové kamery na stránkách www.skipremyslov.cz.

„Zatím nevyřešené je odstavné parkoviště pro automobily v Loučné nad Desnou, protože majitelé chtěli za pozemek, na němž mělo odstavné stání vyrůst, příliš velkou cenu. Budeme s nimi tedy jednat o případném pronájmu,“ řekl Radek Petřík ze společnosti Desná.

Firma už teď plánuje pro příští rok také letní provoz. Při něm počítá s mnoha atrakcemi, například s bobovou dráhou, lanovým centrem, dráhou pro čtyřkolky a hřištěm s umělým povrchem. Do budoucna chce postavit vedle lyžařského areálu ještě penzion a na Jelením vrchu rozhlednu.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika