V současné době Rada města Šumperk jedná o možnostech přístavby a zároveň rekonstrukce budovy školky. Po loňském zásahu, kdy na místě bývalé tělocvičny vyrostl pavilon pro jednu třídu, se celá budova opět zvětší. Tentokrát se objekt rozroste při pohledu z parku směrem doprava.

„Školka bude mít čtyři třídy o sedmadvaceti a osmadvaceti dětech, což znamená zvýšení kapacity na 110 dětí," vysvětlil tajemník Městského úřadu Petr Holub.

Šumperk v poslední době netrpí nedostatkem míst v předškolních zařízeních. Nabídka a poptávka je podle městského tajemníka vyrovnaná. Modernizace však vyřeší několik problémů.

Školka musí pravidelně žádat o výjimku, protože počet dětí na plochu nevyhovuje hygienických požadavkům. Po přístavbě se to změní. Vedení školky se nebude muset spoléhat na shovívavost úředníků. Vyhoví zároveň mimošumperským rodičům, kteří ve městě pracují a chtějí sem umístit své děti.

K zápisu by mohly od příštího školního roku přijít i mladší děti. Vzhledem k současnému stavu na trhu práce potřebují některé maminky dát do školky děti dvouleté, čemuž mateřská škola v Nerudově ulici bude moci díky navýšení kapacity vyhovět.

Projekt přístavby by měl stát 15,5 milionu korun. Dojde-li zároveň k rekonstrukci staré budovy, vyhoupne se částka až na 21 milionu korun. O tom se rozhodne na zastupitelstvu 18. září. Stavební práce jsou naplánovány na léto 2015. Autor: Jana Franková