Most spojí břehy řeky Bělé v místech, kde se stéká s Vrchovištním potokem. I ten překlene nové přemostění. Obě díla tvoří jednu stavbu a budují se zároveň. Na akci spolupracuje město Jeseník a Olomoucký kraj.

„V současnosti jsou vidět opěry, buduje se mostovka, byl založen most přes Vrchovištní potok. Hotové jsou přeložky inženýrských sítí, uskutečnila se rovněž protihluková opatření,“ shrnul postup prací vedoucí oddělení investic jesenické radnice Jiří Uher.

„Slyšel jsem, že most má být hotový do listopadu. Moc tomu nevěřím, to by chlapi museli hodně máknout. Práce je tu ještě spousta,“ poznamenal Karel Kovařík, který kolem stavby jezdí.

Podle mluvčí Olomouckého kraje Kamily Navrátilové budou přes nový most jezdit auta ještě letos.

„Přes značné vícepráce za zhruba osm milionů korun na opěrných zdech kolem cesty na Rejvíz zůstává v plánu zprovoznění mostu do konce letošního roku,“ sdělila.

Na jaře 2018 by stavbaři prováděli jen dokončovací práce.

Nový rejvízský most nahradí svého sto let starého předchůdce, který se nachází dvě stě metrů níže po toku. Stávající přemostění má omezenou tonáž a je příliš úzké, aby se na něm mohla vyhnout dvě auta.

Klokan Kuki skončil po odchytové akci v jihlavském útulku, kde si ho v pátek dopoledne vyzvedl šťastný majitel Radek Helekal.
Kuki z Úsova se vrací domů. Chytili ho v Jihlavě
Ilustrační foto
Velká světlometová krádež: zaměstnanci ukradli zboží za statisíce