Zpoždění prací způsobilo hned několik problémů s inženýrskými sítěmi. „Byly tam problémy s přeložkou plynového potrubí. V roce 2005, kdy se potrubí pokládalo, ho dělníci uložili hlouběji, než měli. Povolení pro přeložku plynového potrubí se podařilo získat po šesti měsících. Šest týdnů déle, než bylo plánováno, trvala i oprava vodovodního řadu," vysvětlil už dříve starosta Mohelnice Pavel Kuba.

Ani tím ale problémy neskončily. Podle projektu se z původní splaškové kanalizace, která ulicí vede, měla stát dešťová. Ukázalo se ale, že potrubí je v tak špatném stavu, že ho bylo nutné přeložit.

„Teď se čeká na výsledky kamerových zkoušek. Pokud dopadnou dobře, budou moci pokračovat další práce. Zbývá ještě dokončit veřejné osvětlení, položit nové chodníky a vyasfaltovat vozovku," popsal současný stav mohelnický starosta.

Ulice by měla být kompletně hotová nejpozději 23. listopadu. To je konečný termín, dokdy musejí být opravené povrchy po výstavbě kanalizace, aby mohly být financované z dotace. „Na zhotovení nové vozovky potřebuje firma tak tři týdny až měsíc. Pokud se tento termín stihne, bude to malý zázrak," míní starosta Kuba.

Spolu s tím projde kompletní proměnou i druhá část Okružní ulice v úseku od autobusového nádraží po Zábřežskou ulici. Také zde bude nový povrch, chodníky a přibudou i parkovací místa. Nově vyasfaltovaná bude také navazující Olomoucká ulice směrem k elektrotechnické průmyslovce.