Pokusí se překonat deset let starý rekord v počtu krajkářek pracujících společně na jednom místě. V roce 1997 se jich sešlo v Letohradě 727. V Mohelnici budou pracovat v sobotu 15. září od dvanácti do třinácti hodin přímo na náměstí, kde pro ně budou připraveny stany a lavice.

„Zatím se nám přihlásilo dvě stě padesát krajkářek, ale věříme, že další přijedou přímo na místo. Registrovat se mohou od devíti hodin až do začátku akce,“ řekla Vlasta Jirásková z pořádajícího Domu kultury v Mohelnici. Zatímco zdolání prvního rekordu je nejisté, druhý chystaný rekord má Mohelnice už teď v kapse, protože žádný takový v knize pelhřimovské agentury Dobrý den zatím není. Krajkářky budou čtyřiadvacet hodin nonstop pracovat na jedné jediné paličkované šále. Začnou v pátek hodinu po poledni a skončí v sobotu ve stejnou dobu. U práce se budou střídat. Přes den po hodině, v noci, kdy se i s paličkami a herdulí přestěhují pod střechu Domu kultury, po deseti minutách.

Bližší informace o účasti na rekordech dostanou zájemci na čísle 583 430 351 nebo na mailové adrese mksmohelnice @mksdk.cz.