Namísto vlaků budou vozit cestující autobusy. Výluka se dotkne i přímých rychlíků ze Šumperka a Jeseníku do Brna a také osobních vlaků spojujících Šumperk, Olomouc, Přerov a Nezamyslice.

V době od 13. července až do 11. srpna tak rychlíky z Jeseníku a Šumperka budou končit v Nezamyslicích. Dál do Brna cestující přepraví náhradní autobusy. „Pro přestup z vlaku, respektive na vlaky směr Česká Třebová pojede u vybraných spojů náhradní autobus přes stanici Brno-Slatina, kde bude tento přestup zajištěn," upozornila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Cestující by si ale měli dát pozor, některé autobusy odjíždějí z Brna o několik minut dříve než vlaky. Měli by také počítat s tím, že pokud se chystají na hlavním nádraží v Brně přestupovat, měli by počítat minimálně s patnáctiminutovou rezervou.

Od soboty 13. července do středy 17. července se bude souběžně pracovat i na trati do Přerova. V těchto dnech proto budou osobní vlaky ze Šumperka do Nezamyslic končit v Přerově. Dál cestující pojedou autobusy. Těm cesta do Nezamyslic potrvá oproti vlakům asi o pětadvacet minut déle.