Do zápolení se pustilo třináct týmů z Jesenicka a Polska.

„Já to pochytám všechno,“ kasala se před svými přítelkyněmi Josefa Kuběnková, která hájila barvy Pečovatelské služby Jeseník. V časovém limitu však ulovila jen dvě rybičky. „To se nedá nic dělat. Je to jen hra,“ řekla po ohodnocení paní Josefa a zamířila k další disciplíně.

Při soutěžních úkolech, které seniory vrátily do dětských let, se bavili všichni. Rivalita nehrozila. „Přišli jsme se pobavit. Je to změna, protože normálně trávíme volno tak, že si čteme, chodíme na procházky, mluvíme o politice, sexu, anebo spíme,“ usmála se Marie Krejčiříková z Domu s pečovatelskou službou z České Vsi.

Seniory čekalo po zvládnutí všech úkolů vyhodnocení. Ti nejlepší si odnesli ceny. Odměna ale čekala na všechny. Organizátoři jim připravili vystoupení mažoretek, barmanskou šou a nechyběla ani hudba a tanec.
„Kdybychom dělali jen naši práci, měli bychom klid, ale chyběl by pocit spokojenosti. Proto se snažíme zaktivizovat seniory, aby měli možnost setkávat se s vrstevníky, a to i z polského příhraničí,“ řekl ředitel pořádajícího zařízení Jan Rotter.