Největší krabička měří dvanáct krát dvanáct centimetrů, ta nejmenší pouhé čtyři milimetry. „Všechny jsou jenom skládané z papíru, nepoužívám žádné lepidlo," popsala své dílo Josefa Šípková.

Dva nové zápisy v knize rekordů z Loštic. Řezbář Jaroslav Beneš zhotovil rekordní betlém do krabičky od sirek. Josefa Šípková dokázala poskládat 58 do sobě zapadajících papírových krabiček. O rozměrech od 12x12cm do 4x4 mm bez použití lepidla.Přestože je jí už šestasedmdesát let, brýle používá jen výjimečně. „Vidím na to dobře i bez brýlí, potřebuju je jenom na ty opravdu nejmenší krabičky. Se skládáním krabiček jsem začala už zamlada a pořád mě to baví," říká vitální babička.

I díky ní se Loštice pomalu stávají městem rekordů. O další rekordní zápis se postaral místní řezbář Jaroslav Beneš, který vyřezal miniaturní betlém se šesti postavičkami, jenž se vleze do krabičky od zápalek.

Proslulý je Benešův velký betlém, v němž mistr zobrazuje známé osobnosti se vztahem k městu i širšímu regionu. Své místo v něm mají i dva předkové Josefy Šípkové.

Jejím strýcem byl totiž intarzista Ludvík Kopka, který je považován za světového mistra v oboru. U nás je známý především jako restaurátor umělecko–řemeslných památek z hradů, zámků, kostelů a muzeí. Spolupracoval například s malířem Karlem Svolinským nebo malířem a ilustrátorem Adolfem Kašparem. V betlémě má své místo i syn Jiří, který zase reprezentoval město v šachách.