Zrádné zatáčky a kruhové objezdy si vybíraly svou daň. Udržet komunikace sjízdné se silničářům dařilo jen s vypětím všech sil. Na Šumpersku napadlo během včerejška patnáct centimetrů sněhu, v horských úsecích ho bylo ještě více.

„Je to kalamita. Pluh projede jeden úsek, a než se vrátí zpátky, není znát, že by tudy projel. Lidi přitom nemají rozum. Když vidí, co se děje, měli by raději zůstat doma, anebo alespoň přizpůsobit jízdu situaci. Ale řada řidičů jezdí, jako by se nic nedělo,“ řekl dispečer šumperského střediska silničářů Vladimír Hrabovský. Nad Mohelnicí ve směru na Studenou Loučku zablokoval včera silnici asi na hodinu vzpříčený kamion, další kamiony zůstaly stát nad Novým Malínem a nad Bratrušovem.

„Sháním další traktory, protože s našimi mechanismy silnice nestačíme udržovat sjízdné,“ hlásil včera po obědě Hrabovský. Policisté zaznamenali během tří hodin od začátku sněžení čtyři nehody, naštěstí žádnou s vážnými následky. Jesenicku se sněhová kalamita tentokrát vyhnula. Včera odpoledne tam napadlo jen pár centimetrů sněhu.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika