Na historické části radnice stavbaři spravují fasádu, vyměňují okna, dveře a zateplují půdu. Novější přístavbu kromě výměny oken a dveří navíc izolují polystyrenem. Součástí akce je rovněž nátěr střechy.

Rekonstrukci potřebovala javornická radnice dlouhou dobu. Problém byl zejména s okny. „Nešla otevřít, a když se otevřela, vypadávala ven," popsal starosta Javorníku Jiří Jura. Akce město vyjde na šest milionů korun, pětaosmdesát procent z této částky pokryje dotace.

Obnovený přechod v Javorníku.Druhá stavební investice zvýší bezpečí učitelů a žáků javornické základní školy. Po dvou letech se před budovu vrátil přechod pro chodce. Ten spolu s dalšími z města zmizel poté, co silničáři obnovili povrch komunikace.

Vrátit přechod na původní místo musela samospráva. Získala na to krajskou dotaci. Nový přechod je bezbariérový, nasvětlený a díky zúžení silnice i kratší.

Před základní uměleckou školou zebra citelně chyběla. Žáci ze dveří vstupovali přímo do vozovky jedné z nejrušnějších ulic ve městě. „Jsem ráda, že se tu přechod vrátil. I díky novému nasvětlení je to tu bezpečnější," řekla matka jednoho z dětí, které „zušku" navštěvuje.