Nový rejvízský most spojí dvě hlavní silnice ve městě. Má převést dopravu ze sto let starého přemostění, které je příliš úzké a nestačí požadavkům dnešního provozu.

Přípravy však komplikuje jeden z vlastníků nemovitosti poblíž plánované stavby. Odmítá podepsat souhlas s její realizací a záborem patnácti metrů čtverečních svých pozemků.

„Tento majitel stále zvyšuje své požadavky a zatím jsme nebyli schopni uzavřít dohodu přesto, že vedení města Jeseník je nám v tom nápomocné," sdělila mluvčí Olomouckého kraje Kamila Navrátilová. Vyřešit zbývá ještě církevní restituce pozemků v části, kde se má rekonstruovat místní komunikace.

S majiteli nemovitostí jedná jesenická radnice. „Tento člověk mi na začátku března sdělil, že smlouvy nepodepíše. Jeho pozemek je paradoxně dotčen ze všech úplně nejméně. Uskuteční se ale další jednání. Věřím, že se nakonec stavba rozjede a stavební povolení získáme," řekl starosta Jeseníku Adam Kalous. Majitele pozemku se Deníku nepodařilo zastihnout.

Rejvízský most vybuduje krajská správa silnic. Rekonstrukci chce zahájit letos, protože některé práce může provádět i v zimě. Dokončit stavbu by chtěla příští rok.

„Pokud nezískáme kladné stanovisko současného vlastníka pozemků a následně stavební povolení v létě, nebude možné stavbu v roce 2016 zahájit," uvedla Kamila Navrátilová.

Současně se stavbou Rejvízského mostu přes řeku Bělou chce jesenická radnice vybudovat nové přemostění přes Vrchovištní potok na ulici Slunnou. „Věřím, že i kdyby se nerealizoval Rejvízský most, projekt se rozdělí na dvě části a ta městská investice se vyřeší," uzavřel starosta Kalous.