„Sobotní návštěvnost byla zřejmě rekordní za celou zimu, včetně lyžařských podmínek. Začínali jsme sezonu na technickém sněhu, na to napadal přírodní. Byl to takový první pořádný víkend, návštěvnost byla skvělá," řekl zástupce Ski Karlov Boris Keka.

S návštěvností a podmínkami byli spokojeni také v areálu v Branné. „Byl to super víkend, konečně je taková normální zima. Lidí bylo hodně, počasí parádní, spokojení byli i běžkaři," uvedl zástupce areálu Rostislav Procházka. Hodně lyžařů přijelo také do areálu v Koutech.

Návštěvnost středisek začínají pozitivně ovlivňovat jarní prázdniny. O tomto víkendu začaly okresu Bruntál, v druhém únorovém týdnu budou mít školáci volno na Šumpersku, Jesenicku a Olomoucku. V Brně a okolí, odkud jezdí do Jeseníku tradičně řada rekreantů, se prázdniny letos uskuteční na přelomu února a března.

Horská služba zasahovala o víkendu u dvaadvaceti úrazů. U dvou musel asistovat lékař. „Jeden zásah byl letecký, na Dolní Moravě u zraněného dítěte," řekl dispečer horské služby.

Teploty pod nulou by měly v Jeseníkách vydržet po celý příští týden. V následujícím měsíci by se měly držet okolo dlouhodobého průměru nebo pod ním.