„Křižovatka má v současné době podobu písmene ypsilon, nově by měla mít tvar klasického téčka. Hlavní silnice po úpravách povede od Dolních Studének k železničnímu přejezdu," sdělil vedoucí dopravního odboru šumperské radnice Radek Novotný.

Dodal, že logičtější uspořádání křižovatky bez stavebního zásahu nebylo možné, pouhé přehození značek s předností by nebylo v souladu s normami. Zda k popsaným změnám dojde ještě letos, nebo až příští rok, zatím není jisté. Zásah do křižovatky je totiž součástí projektu cyklostezky do Dolních Studének, která bude dokončena příští rok. Cesta pro cyklisty se začne budovat v létě, v současné době radnice vypsala soutěž na dodavatele stavby. „Cena díla bude zhruba dvacet pět miliónů korun," řekl šumperský místostarosta Petr Suchomel.

Stejným způsobem se přednosti změní v místě, kde se kříží ulice Vančurova a Zábřežská. Po nich vede hlavní tah do centra města. Ve Vančurově ulici se totiž budou kopat kanalizační sítě, přitom bude možné i upravit křižovatku. Na ní často chybují cizí řidiči, kteří předpokládají, že když jedou rovně, mají přednost. „Hlavní silnicí pak bude Zábřežská," dodal Radek Novotný.