„Cítíme, že existuje potřeba tuto službu zřídit. I pro nás by to mohla být poměrně zajímavá aktivita. Ale prioritně chceme tuto službu pro město zajistit," objasnil ředitel Technických služeb Jeseník Jaroslav Ryčl.

Mluvčí jesenické radnice Richard Kapustka uvedl, že se objevily firmy, které mají o provozování Senior taxi zájem. „Město proto přistoupilo k tomu, že počtvrté vyhlásilo výběrové řízení za stejných podmínek," sdělil.

Služeb Senior taxi budou moci využívat lidé starší 75 let s trvalým pobytem v Jeseníku. Ze svého bydliště se budou moci v pracovní dny od 6 do 15 hodin dopravit na městský úřad, do nemocnice, na polikliniku, poštu, hřbitovy, vlakové a autobusové nádraží do Centra sociálních služeb a klubu seniorů. Měsíčně budou moci využít čtyři jízdy, za jednu zaplatí dvacetikorunu.

Bez zajímavosti není fakt, že v Jeseníku zvýhodněnou dopravu pro seniory nabízí již v současnosti jedna z komerčních taxislužeb.

Podle oslovených seniorů má individuální přeprava po městě pro staré lidi opodstatnění.

„Kromě linky do lázní tu neexistuje MHD a ne každý může řídit auto. Když někdo bydlí v Dětřichově, může pro něj být obtížné dostat se třeba do nemocnice," míní důchodkyně Marie Štěpánková.

Výběrové řízení na provozovatele Senior taxi stále běží. „Termín pro podání nabídek už uplynul, obálky byly otevřeny," sdělil vedoucí Oddělení investic a rozvoje Města Jeseník Jiří Uher.

Nabídka technických služeb nemusí být jediná. Kdo ve výběrovém řízení zvítězí a službu bude provozovat, bude jasné v nejbližší době.