Lidé, kteří navštíví veletrh cestovního ruchu a využití volného času získají slevu na zimní i letní dovolenou a lázeňské pobyty. Mohou si prohlédnout fotografie z Asie a Tibetu a vyrobit si tradiční rukodělné výrobky.

Každý, kdo si dnes zakoupí vstupenku se zdarma projede historickým motoráčkem M 131 – „Hurvínkem“.

Zájemci o tradiční rukodělná řemesla mají ojedinělou možnost, jak si je přímo na veletrhu vyzkoušet. Členové Spolku řemesel ručních ze Štěpánova na Olomoucku je v pavilonu A nejen předvádějí, ale nabízejí také dlouhodobé kurzy.

„Každý si tady může vyzkoušet jednoduché tkaní na malém kolíkovém stavu nebo techniku modrotisku na textil. Lidé zaplatí jen cenu za materiál. Vlastní tkaný sedák na židli si mohou vyrobit za třicet korun, prostírání s modrotiskem je o polovinu levnější,“ řekla členka spolku Miloslava Vlková.

Pořadaté si pro návštěvníky veletrhu připravili také ukázky rýžování zlata, barmanskou show, módní přehlídky, besedy scestovateli a soutěž Miss Haná 2008. Lidé, kteří se o víkendu na veletrh nedostanou se podrobnosti o kurzech pořádaných Spolkem řemesel ručních dozví na internetových stránkách www.tradicniremesla.cz.

V sobotu je výstaviště otevřené od 10 do 18 hodin, v neděli od 10 do 17 hodin.