Nyní jsou pro veřejnost v radniční budově otevřeny oba vchody, kromě hlavního i boční, který je bezbariérový a navíc se u něj nacházejí veřejné toalety. Práce na modernizaci interiéru budovy pokračují, postupně se mění další okna, řemeslníci instalují datové rozvody a také vyměňují topenářské trubky.

„Rozsáhlá rekonstrukce historické budovy si vyžádá částku kolem patnácti milionů korun. Vše by mělo být hotovo do konce října letošního roku,“ uvedla mluvčí šumperské radnice Olga Hajduková.

Informace o dočasném přestěhování některých odborů lze najít na webových stránkách města, lidé se také informace dozvědí na tabulích v suterénu budovy. Jako náhradní prostory slouží Geshaderův dům naproti klášternímu kostelu či městská úřadovna v Lautnerově ulici.

V radniční budově zůstává matrika, podatelna, Czech Point i pokladna, sídlit ale budou ve vyšších patrech. Z důvodu stěhování budou tyto agendy v pátek 25. srpna pro veřejnost uzavřeny. Fungovat začnou zase od pondělí 28. srpna.

Stanoviště turistických průvodců se nadále nachází v informačním centru v budově divadla na Hlavní třídě. Zájemci o rozhledy z radniční věže a o prohlídkové okruhy městem se nahlásí u průvodců v informačním centru, kteří je na věž doprovodí.

Dům kultury v Šumperku. Ilustrační foto
Šumperský dům kultury čeká velká rekonstrukce a proměna
Ilustrační foto
Šumperk rozezní pecky od Rammstein, Zábřeh hity od Kabátů