Přes potok neprojedete

Javorník – Most přes místní potok uzavřou v pondělí 7. listopadu v Havlíčkově ulici v Javorníku. Neprůjezdný bude pro auta, chodit po něm nebudou moci ani pěší. Stavba se nachází ve špatném technickém stavu a je nutné ji rekonstruovat. Uzávěra potrvá zhruba měsíc.

V Písečné projednají územní plán

Česká Ves – Samospráva Písečné pracuje na novém územním plánu. K návrhu strategického dokumentu, který určí na řadu dalších let život obce, se bude moci vyjádřit veřejnost. Projednání se koná v pondělí 7. listopadu od 15 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu.

Hlavní tah do Polska na dva dny uzavřou

Písečná – S uzavírkou silnice I/44 musejí počítat řidiči na Jesenicku. Hlavní tah do Polska bude uzavřený 12. a 13. listopadu vždy od 7 do 17 hodin v Písečné, a to v úseku od kostela po most na Studený Zejf. Objížďka mezi Písečnou a Mikulovicemi povede přes Supíkovice a Velké Kunětice. Důvodem uzavírky je kácení lesního porostu.

Jeseničané mohou hlasovat o květinové výzdobě i skateparku

Jeseník – Sedm set padesát let od svého založení v příštím roce oslaví město Jeseník. Místní technické služby navrhly k této příležitosti výsadbu nových květin a úpravu některých zákoutí ve městě. Novou podobu by měla dostat část náměstí Svobody, okolí Priessnitzova pomníku ve Smetanových sadech, vstupní prostor u Kaple či prostranství u kina. Návrhy společnost vystavila na svých stránkách, lidé o nich mohou hlasovat v anketě. Ta se nachází na webu technických služeb v sekci ankety.

Další ze záměrů, k němuž se mohou lidé vyjádřit, je skatepark. Ten technické služby zvažují vybudovat mezi fotbalovým hřištěm a řekou Staříč.

V Černé Vodě chodí lidé na poštu jinam

Černá Voda – Obyvatelé Černé Vody chodí na poštu jinam, než byli zvyklí. Státní podnik v této obci na Jesenicku uzavřel klasickou pobočku a její služby převedl na smluvního partnera. Je jím firma NA – Bike, která v Černé Vodě provozuje bike penzion Nigra Aqua. Objekt se nachází se v samém centru obce v čísle popisném 47, pár desítek metrů od kostela, kulturního domu a obecního úřadu.

Partnerská poštovní pobočka v penzionu funguje od 1. listopadu. Má otevřeno v pracovní dny vždy od 9 do 11 a od 15 do 17 hodin. Lidé si zde mohou podat či vyzvednout dopis nebo balík, podat či zaplatit poukázku, vybrat důchod či obsloužit SIPO. Doručování zásilek a balíků zůstává v obci beze změny.

Aleje bojují v soutěži

Jeseník, Králíky – Dvojice alejí z našeho regionu bojuje o vítězství v anketě Alej roku. Do celostátního klání lidé přihlásili bukovou Alej nářků ve Smetanových sadech v Jeseníku a alej vedoucí na Horu Matky Boží v Králíkách. Svého favorita mohou lidé podpořit na webu alejroku.cz.

V Mikulovicích soutěží o originálního sněhuláka

Mikulovice – Spolek rodičů a přátel dětí základní školy v Mikulovicích pořádá soutěž o nejoriginál­nějšího sněhuláka. Lidé je mohou vyrábět do 4. prosince, kdy se od 14 do 17 hodin v mikulovické sokolovně uskuteční jejich výstava a hodnocení. Pro účastníky soutěže bude připravena malá pozornost a několik hodnotnějších cen.

Supíkovickým hasičům vybudují novou zbrojnici

Supíkovice – Hasiči v Supíkovicích získají novou zbrojnici. Obec nechá pro tento účel adaptovat nebytový objekt číslo popisné 12 ležící pod mateřskou školou. Stavbaři změní jeho vnitřní dispozice, dají mu nová okna, dveře a vrata, podlahy, izolaci a vnitřní rozvody. Součástí stavby budou úpravy dvora budovy, nová kanalizace či přípojky vody a elektřiny. Zakázku získala firma Javornická stavební z Uhelné s cenou 1,5 milionu korun. Dílo má dokončit do konce května příštího roku.