„Nemáme jediný pozemek. Poslední parcely jsou blokované církevním zákonem a spravované pozemkovým fondem,“ řekl starosta Žulové Zdeněk Lučan. Všechny zájemce, kteří by si v Žulové chtěli postavit domek, tak prozatím musí odmítat. „ Lidé chodí, zajímají se, ale bohužel, nemáme jim co nabídnout,“ řekl Lučan.

Nepříjemný stav chce město co nejdříve řešit. „Připravujeme změnu územního plánu. Chceme vyčlenit pozemky pro výstavbu,“ uvedl starosta.

Situaci ale nemají zastupitelé právě lehkou. „Uvnitř města není prostor. Žulová je v dolině sevřená skalami. Dostatek volného místa jsme našli až ve směru na Černou Vodu, kde chceme umožnit výstavbu po obou stranách silnice. Další místa budou v místní části Starost a pod Boží Horou,“ vyjmenoval Lučan .

V Žulové nefandí budování satelitních městeček, jak je tomu zvykem ve vnitrozemí. „Určitě nechceme prodávat čtyři sta metrů čtverečních na parcelu, ale počítáme s tisícovkou metrů čtverečních. Přece každý, kdo staví a investuje velké peníze do domu, měl by mít soukromí,“ zdůvodnil starosta záměr zastupitelů.