Případ se stal letos v červnu, policie o něm informovala nyní. Podle policejní mluvčí Ivany Paroulkové skupina při expedici nezanesla 108 kusů hotových výrobků umístěných na paletách do datového systému.

„Tyto výrobky prověřované osoby společně vyvezly z areálu výrobního závodu a následně odcizily. Větší část zboží prodaly,“ sdělila Ivana Paroulková.

Přímo u pachatelů policisté zajistili 690 tisíc korun, sama firma škodu vyčíslila na 900 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že tržní cena jednoho kusu výrobku činí 55 tisíc korun, mohli si pachatelé přijít na několik milionů korun.

Případ policii 21. června oznámila sama firma. V rukou mužů zákona koncem měsíce skončilo devět lidí: sedm zaměstnanců, jeden dopravce a jeden odběratel. K činu se přiznali.

„Všechny osoby již byly obviněny z trestného činu krádeže. Jsou stíhány na svobodě a hrozí jim trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ dodala Ivana Paroulková.

Klokan Kuki z Úsova, který utekl svému majiteli
Chovateli z Úsova utekl klokan, za čtvrt roku doskákal k Jihlavě

Dělali to průběžně

Případ se měl stát v závodu Hella. Deníku to potvrdili zaměstnanci továrny.

„Kradli přední světla do bavoráků. Dělali to průběžně. Když byly světla vyrobené, oni je vyndávali z balení, schovávali je u sebe a chtěli je prodat,“ řekl jeden ze zaměstnanců firmy, který si nepřál zveřejnit jméno. Nemá totiž oprávnění mluvit s médii.

Firma podle něj disponuje kamerovými záznamy.

„Navíc se nám nějaký měsíc doneslo, že do Německa mělo odjet čtrnáct sad světel a dojelo tam třeba jen osm. V průběhu přepravy se ztratily a nikdo nevěděl kde,“ dodal zaměstnanec.

Pro pachatele si policisté přišli přímo do továrny.

„Policisté o tom věděli, počíhali si na ně a pak si pro ně šli do fabriky, když měli směnu. Odvedli si je přímo z výrobní linky,“ popsal pracovník.

Deník požádal o vyjádření i zástupce firmy Hella, odpověď však do uzávěrky čtvrtečního vydání neobdržel.

Nehoda mezi obcemi Lesnice a Sudkov
Opilý cyklista nedal přednost. Těžce se zranil