V současné době jsou včetně terénních úprav okolí bazénové vany před dokončením. Slavnostní otevření areálu se uskuteční 30. června.

Stavební práce začali loni v září. Původně byla cena rekonstrukce rozpočtovaná na pětatřicet milionů korun, ale vysoutěžením veřejné zakázky se podařilo částku výrazně snížit. Konečný účet je tak 23,5 milionu korun včetně DPH.

Bazénová vana je připravena pro první napuštění. Nyní stavební firma proplachuje potrubí a provádí zkoušky čerpadel.

Těsně před montáží je dvacet metrů dlouhá skluzavka, která se pak na místě osadí na připravenou konstrukci. Dláždí se už poslední plochy kolem bazénu.

Ilustrační foto
Náklaďák v Zábřehu srazil cyklistku

Dráhy i atrakce

„Venkovní padesátka byla téměř deset let mimo provoz. Bazén s osmi drahami byl nyní podélně rozdělen tak, že čtyři dráhy zůstávají pro kondiční plavání, v druhé polovině bazénu pak bude celá řada atrakcí. V našem městě se tak vytvořilo významné sportovní a rekreační místo pro všechny generace,“ sdělil starosta František John.

Rekreační část bazénu bude obsahovat čtyřdráhovou skluzavku, pochozí plováky, masážní lůžka a lavice, jeskyni a vodní hřib. Součástí je i molo pro plavčíka. Projekt pamatuje také na místnost s ošetřovnou, sklad lehátek, a úpravy ploch i přístupových cest.

Letos se tak v Zábřehu prázdniny otevřou spolu s venkovním bazénem. Během celého odpoledne 30. června bude připraven zajímavý hudební program, skákací hrad, soutěže na nových atrakcích i hry pro děti či oblíbený aquazorbing. Vstupné dětští návštěvníci v den otevření platit nebudou.

Proměna krytého bazénu v Šumperku na vizualizacích z roku 2012
Šumperský bazén musí zavřít už teď. Neprošel revizí