„Aktuálně máme v běhu vypracování studie. Popíše, co v zámeckém parku máme, navrhne, jak s tím naložit a jak by mohl park vypadat v budoucnu," řekl starosta Vlčic Josef Fojtek. Studie má být hotová do konce roku.

Areál zámeckého parku se rozkládá na zhruba třiceti hektarech. Založen byl v roce 1845. Nacházejí se v něm dva rybníky a centrální louka obklopení prstencem dřevin. Jeho základ tvoří lípy, javory, buky a duby.

„Část parku, která patřila obci od začátku devadesátých let, je udržovaná. Ta, která nám připadla předloni v rámci komplexní pozemkové úpravy, je ve stavu blízkém přírodě," popsal stav areálu starosta Fojtek.

Zámek ve Vlčicích prošel za dobu své existence mnoha změnami. Nejvýrazněji byl přestavěn v roce 1829 v empírovém stylu. Po roce 1945 zde sídlila škola a později rekreační zařízení dolu Paskov.

V současnosti je zámek s přilehlými pozemky stejně jako blízké hospodářské budovy v soukromých rukou. Současný majitel zámek přestavuje na sociální vstupní byty a bydlení s pečovatelskou službou.