Zásadním bodem programu je volba nového radního. Jedno místo v pětičlenné radě města zůstalo volné poté, co na svůj post rezignoval Radek Brnka. Jeho domovská TOP 09 vystoupila z městské koalice na začátku ledna.

V menšinové koalici zůstávají sociální demokraté a Mladí pro Jeseník. Společně vytipovali člověka, kterého na uprázdněný post navrhnou. Jeho jméno sdělí až na zasedání městského parlamentu.

Radu města nyní tvoří čtyři radní. „Když počet členů rady klesne pod pět, musí se podle zákona o obcích na nejbližším zastupitelstvu člen rady dovolit. Pokud by se tak nestalo, funkci rady přebírá zastupitelstvo, což je velmi nepružné a mělo by to na chod města negativní vliv," řekla starostka Jeseníku Marie Fomiczewová.

Členové městského parlamentu budou řešit také budoucnost tepelného hospodářství města. Letos končí smlouva s jeho stávajícím provozovatelem a město jej opět hodlá nabídnout k dlouhodobému pronájmu. Radnice bude od nového nájemce především chtít, aby co nejvíce udržel stávající cenu tepla.

V neposlední řadě budou zastupitelé opět řešit problematiku jesenického aquaparku. Město obdrželo finální projektovou dokumentaci aquaparku, která má ovšem vady. Ty musí dodavatelská firma odstranit. Čas na to má do konce února, kdy musí město vypsat soutěž na firmu, která vodní centrum postaví.

Zastupitelstvo začíná v 15 hodin v jesenické Kapli.