„Nechali jsme provést statický posudek střešní konstrukce, abychom zjistili, zda je možné v budoucnu přidat další prvky, jako například světelnou tabuli,“ uvedl šumperský místostarosta a člen představenstva Podniků města Šumperka Jan Přichystal.

Dodal, že druhá etapa podobně jako ta předcházející bude dokončena do začátku podzimní hokejové sezony.

Modernizace stadionu probíhá v režii Podniků města Šumperka. Původně bylo v plánu, že se s obnovou střechy provede i zateplení obvodových stěn, to ale přijde na řadu až později.

„Zatím se bude pracovat jen na střešní konstrukci a vším, co se nachází pod ní, jako například vzduchotechnika. Počítáme i s výměnou střešní krytiny,“ sdělil ředitel Podniků města Šumperka Patrik Tomáš Pavlíček.

Vybírají stavitele

V současné době je vypsaná soutěž na zhotovitele, obálky s nabídkami se budou otevírat příští týden. Pokud se nikdo z uchazečů o zakázku neodvolá proti výsledku výběrového řízení, řemeslníci na stadion nastoupí 1. května.

Pokud by se zároveň také zateploval obvod haly, práce by se protáhly nejméně na sedm měsíců a to už by zasáhlo do hokejové sezony.

„Nechtěli jsme, aby oddíly mládežnického i druholigového hokeje musely dojíždět jinam, proto jsme tyto práce rozdělili,“ dodal Pavlíček.

Moderní strojovna

Hokejová hala se již loni dočkala kompletní výměny technologie, práce trvaly od dubna do konce července.

Moderní zařízení tak umožnilo snížit množství používaného čpavku z původních pěti tun na jednu.

Na stadionu je nyní moderní strojovna, výrobu ledu řídí počítač a přistavěla se i nová rolbovna. Obnova technické části vyšla na více ne třicet milionů korun.
Zastřešený zimní stadion v Šumperku byl dostavěn v roce 1969 v takzvané akci „Z,“ provozní vstupní budova, což je dnešní hotel Sport byla dokončena později. (hak)