„Součástí projektu byla rekonstrukce komunikací, parkovacích míst, veřejné zeleně, nové veřejné osvětlení. U městského informačního centra byl instalován nový mobiliář a za kinem vznikla odpočinková zóna s atrakcemi pro děti," shrnul starosta Zlatých Hor Milan Rác.

V Bezručově ulici stavbaři na místě někdejšího parčíku vybudovali parkoviště, které slouží klientům pošty, návštěvníkům kina či turistům kteří zavítají do města. Parkoviště obklopuje trávník, do kterého zahradníci zasadili javory. U odstavné plochy pro automobily se nachází též poslední zastavení městského okruhu.

„Návštěvníci se zde mohou například dozvědět, že tato část města byla nazývána kdysi Nové město, kde byl od středověku státní sklad soli, městská sladovna a pivovar zmiňovaný již v roce 1514," uvedla vedoucí Městských kulturních zařízení Gabriela Kotasová.

Na ploše mezi zadním traktem radnice a Palackého ulicí stavbaři založili nový parčík. Od okolního prostoru jej odděluje plot. Část plochy slouží dětem jako hřiště. Jeho vybavení zahrnuje věžové sestavy se skluzavkami, houpačky, nechybí třímetrová lezecká stěna, kuželky ani figury pro zahradní šachy. Součástí plochy je pískoviště. V parčíku se nacházejí též cvičební prvky pro seniory.

Plochu v centru Zlatých Hor upravila firma Zepra mining. Na akci město získalo více než osmimilionovou dotaci. Současné práce navázaly na rekonstrukci blízkého náměstí Svobody, které nechalo město opravit v letech 2009 a 2010.