Autor je spisovatel.

Galerie mladých dívek, která se na této adrese nachází, je ale obyčejná webová stránka, jakých je internet plný, o čemž se každý může sám přesvědčit.

To pikantní na celé věci bylo, že prezident googloval svoje vlastní jméno a omylem se tam proklikal. Ovšem jak je v případě Hradu zvykem, takovouto možnost mluvčí Ovčáček popřel a oznámil, že „hackeři napadli nejméně jedenáct redakčních systémů“.

Minuta ticha za 25 tisíc obětí

Připomínám tuto událost v situaci, kdy před blížícími se volbami debatujeme nad budoucností Česka a už posté můžeme slyšet, jak bychom nechtěli být montovnou Evropy, ale mozkovnou.

Od zavedení Czech POINTŮ a datových stránek, což byla práce tehdejšího náměstka ministerstva vnitra Zdeňka Zajíčka, stát v této oblasti neučinil téměř nic. Vlastně ještě jednou se za ministra Bárty diskutovalo o tom, že by se na semaforech měla před padnutím červené oranžová rozblikat. Nevím, zda to mám brát za pokus o digitální revoluci, ovšem ani tohle se tehdy neprosadilo.

Státu už nikdo nevěří. A to je prohra nás všech

Jistě – debatovat o tom, jak se k nám blíží nebezpečí zleva či zprava, to by nám šlo dobře. Udělat něco užitečného už méně.

Názory zde zveřejněné přinášejí různé pohledy publicistů a osobností, ale nevyjadřují stanovisko Deníku.