Několik jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů bojovalo s ohněm šest hodin, požár se jim podařilo zcela zlikvidovat až před úterní půlnocí.

Oheň podle dosvadního šetření způsobily děti, které si hrály na seně se zápalkami. Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn.

"Požár stodoly v obci Libivá byl nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci o čtvrt na šest odpoledne. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Mohelnice, Lukavic a Loštic," informovala mluvčí krajských hasičů Vlasdimíra Hasciková.

Požár zasáhl celou konstrukci střechy nad stodolou přestavěnou na výměnek, garáž a sklad sena. Hasiči museli z budovy evakuovat hospodářská zvířata.

"Na lokalizaci požáru a na ochlazování přilehlého rodinného domu byly nasazeny proudy z cisterny. Vzhledem k nedostatku vody v místě zásahu zřídil velitel zásahu kyvadlovou dopravu vody cisternami dobrovolných hasičů. Požár byl zlikvidován v 23:21 hodin, na místě byla do rána ponechána jednotka dobrovolných hasičů z Mohelnice, aby střežila požářiště," uvedla Hasciková.

Výši škody stanovil vyšetřovatel spolu s majitelem na 1 milion korun.