Podle informací policie je dálnice po hromadné havárii od 13:45 opět plně průjezdná.

Auta se srazila u čerpací stanice pod kopcem Baba na dálnici ve směru Olomouc - Prostějov před sedmou. Hromadná nehoda zatarasila asi jeden kilometr dlouhý úsek dálnice.

Na místě byly celé dopoledne desítky lidí z poškozených aut, hasiči pro ně přistavili krizový autobus a rozdávají jim teplé nápoje a deky.

Zranění byla většinou jen lehká, hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat. Silnice byla ale plná střepů a části nabouraných aut.

Traumatologové z olomoucké Fakultní nemocnice během dopoledne ošetřili všechny čtyři zraněné účastníky dopravní nehody, všichni měli lehčí poranění.

„Jedna pacientka byla se zhmožděním krční páteře ošetřena pouze ambulatně a propuštěna domů. Hospitalizovali jsme ženu s třesem mozku a tržnou ránu na hlavě, druhou účastnici nehody se zlomeninami ruky a muže sotřesem mozku a zhmožděním krční páteře,“ sdělil mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Záchranáři z místa nehody odvezli tři zraněné. Dalšího zraněného účastníka hromadné dopravní nehody odváželi přímo olomoučtí profesionální hasiči.

Jeden z účastníků něhody, třiačtyřicetiletý Igor, popsal přímo na místě, jak do něj vrazilo auto s polskou značkou a pokračovalo dál v cestě.

"Stačil jsem to ubrzdit, a když jsem chtěl vystoupit, viděl jsem v zrcátku jak se zezadu řítí další vůz. Narazali do mého auta a ještě dalších pěti vozů. Vyměnil ale jen rychle prasklé kolo a pokračoval hned v jízdě dál. Auto bylo pravděpodobně tmavý passat, s polskou značkou," uvedl řidič, který dnes mířil z Nového Jičína do Prahy.

Hasiči kolem půl jedné ukončili zásah a hruba do druhé hodiny se odtahovala nabouraná auta.

Tragické nehody na Šumpersku:

Šumperská studentka zemřela pod čtyřkolkou

Riziková místa pro řidiče: jedna zatáčka, dva roky a pět mrtvých

Mladý řidič nezvládl smyk a zabíjel

Při nehodě u Supíkovic zahynuli čtyři mladí lidé